Prezentare

Damila a fost fondata in anul 1992 si isi are radacinile in comuna Maciuca din judetul Valcea. Damila, societate comerciala cu capital privat, 100% romanesc, ocupa un loc important pe piata materialelor de constructii si finisaje din Romania, avand rol de producator, importator si distribuitor pentru produsele pe care le comercializeaza.

De-a lungul anilor, Damila a dezvoltat un model de business propriu, incercand sa inteleaga cat mai bine piata, cerintele si exigentele partenerilor sai, persoane fizice si juridice, in ceea ce priveste calitatea si diversitatea produselor, a serviciilor oferite, siguranta proceselor operationale. Viziunea noastra este de a deveni un furnizor de incredere, apropiat de partenerii nostri multumita ofertei noastre calitative, diversificate, accesibile, adaptabile noilor cerinte si tendinte.


Societatea a cunoscut un proces constant de crestere in perioada anilor 1992 – 2002, dupa care a urmat o perioada de avant, de provocari, in perioada anilor 2002 – 2008, astfel ca anul 2008 a fost anul in care s-a inregistrat nivelul cel mai ridicat al cifrei de afaceri de cca 93 milioane euro. Incepand cu anul 2009, ca urmare a efectelor crizei economico-financiare, a politicii guvernamentale de reducere a cheltuielilor cu investitiile la nivel national si cresterii reticentei institutiilor financiare de a finanta sectorul constructiilor, societatea a inregistrat o tendinta descrescatoare, constanta a cifrei de afaceri, in corelatie directa cu riscurile specifice economiei romanesti si a celor specifice evolutiei economiei mondiale moderne.

Cu toate acestea, compania Damila nu a incetat sa investeasca continuu in capacitati de productie, in spatii de depozitate, in magazine si showroom-uri, in facilitati moderne de transport, in largirea gamei de produse, avand convingerea ca toate aceste investitii si facilitati vor permite companiei sa fie cat mai aproape de misiunea sa, aceea de a fi furnizorul preferat de partenerii sai.

Damila are in prezent 9 depozite situate in Bucuresti, Ramnicu Valcea, Craiova, Dragasani, Horezu, Balcesti, Maciuca, insa datorita investitiilor efectuate in facilitati de logistica, livrarea intregii game de produse este posibila in orice colt din tara si strainatate.
In anul 2012, societatea a obtinut locul III in „Topul National al Firmelor Private din Romania – Clasamentul National General dupa Cifra de Afaceri – Intreprinderi Mijlocii”, apreciere realizata de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.