Pagina:
  1. 1
  2. 2

De ce este buna izolarea termica?

Izolarea exterioara este excelenta pentru pastrarea unei temperaturi constante in casa, dar si pentru protejarea peretilor de actiunea factorilor climatici. Odata cu izolarea termica a peretilor scade consumul de energie, iar odata cu acesta si costurile.

Materialele termoizolante au o durata de viata mare, daca sunt corect montate, iar in ceea ce urmeaza v-am pregatit un mic ghid pentru realizarea sistemelor de izolatie termica.

Citeste mai mult ...

Alegerea cabinei de dus

14.03.2017 12:20

Atunci cand discutam despre spatiul de baie, posibilitatile de amenajare sunt infinite si trebuie sa tinem cont de SPATIU, FUNCTIONALITATE si NEVOILE noastre. In cazul in care devenim propriul designer al incaperii, chiar daca proiectul este de la 0 sau doar reamenajam, pe acelasi principiu vom alege si cabina de dus.

Citeste mai mult ...

Alegerea chitului de rost

10.01.2017 12:08

Chitul de rosturi are o importanta majora atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic, el fiind cel care asigura etanseitatea si stabilitatea placilor ceramice. Practic calitatea chitului ales si corecta lui aplicare ne apara de aparitia mucegaiului, a petelor, de fisurarea sau desprinderea placilor.

Citeste mai mult ...

Alegerea radiatoarelor

28.09.2016 05:55

cum alegem un radiator/caloriferIndiferent daca locuim la casa sau la bloc, este foarte important ca atunci cand trebuie sa schimbam caloriferele, sa stim ce si cum sa alegem. Caloriferele au o functie de intrebuintare foarte importanta, insa, in cele mai multe cazuri, criteriul de selectie il constituie pretul cel mai mic, nicidecum calitatea lor, asa cum ar trebui.

Calorifer din fonta, aluminiu sau otel? Ce alegem ?

Caloriferele din fonta au o rezistenta foarte mare la socuri, lovituri si coroziuni. Durata lor de viata poate fi pana la 30 de ani si sunt des folosite la sistemele de incalzire centralizate.

Citeste mai mult ...

Alegerea caramizilor

24.08.2016 22:32

 

Caramida Gama Porotherm Termoexpert

 Caramida este unul dintre cele mai populare materiale de zidarie. In compozitie intra materiale naturale: argila, apa si nisip, din care se realizeaza un amestec ce va fi supus unui proces de ardere în cuptoare speciale, la o temperatura de peste 800 de grade Celsius.

Producatorii au largit tipo sortimentatia caramizii, astfel ca in prezent exista blocuri ceramice ce pot fi folosite pentru diferite grosimi ale peretelui. Grosimea minima a peretilor de zidarie rezulta din conditiile de rezistenta si stabilitate, dar si din satisfacerea nevoilor de izolare termica si fonica. 

 

Citeste mai mult ...

Alegerea centralei termice

12.07.2016 01:04

Sfaturi practice alegerea centralei termiceCentrala termica de perete este cunoscuta si sub numele de centrala termica murala sau cazan mural si are ca scop producerea de agent termic necesar incalzirii apei pentru o locuinta individuala. Combustibilul folosit pentru producerea caldurii si incalzirii apei este de obicei gazul natural care utilizeaza combustibil lichid (GPL) sau pe lemne. Centralele termice pot avea ardere deschisa sau inchisa (etans).

In prezent centralele termice reprezinta cea mai buna solutie pentru incalzirea locuintei si a apei menajere.

Din ce este compusa o centrala termica ?

Centrala termica este compusa dintr-o carcasa fixata pe perete, in care se gasesc: un arzator, o camera de ardere, un sistem de evacuare a gazelor arse, un schimbator de caldura principal, o pompa de circulatie, un sistem de preparare a apei calde de consum, un robinet cu trei cai, un vas de expansiune, armaturi (supapare, robinete de umplere, golire si aerisire), senzori si electronica de comanda.

 

Citeste mai mult ...
Pagina:
  1. 1
  2. 2