Pagina:
  1. 1
  2. 2

Alegerea cabinei de dus

14.03.2017 11:20

Atunci cand discutam despre spatiul de baie, posibilitatile de amenajare sunt infinite si trebuie sa tinem cont de SPATIU, FUNCTIONALITATE si NEVOILE noastre. In cazul in care devenim propriul designer al incaperii, chiar daca proiectul este de la 0 sau doar reamenajam, pe acelasi principiu vom alege si cabina de dus.

Citeste mai mult ...
Afisat in Sfaturi practice

Alegerea chitului de rost

10.01.2017 11:08

Chitul de rosturi are o importanta majora atat din punct de vedere estetic, cat si tehnic, el fiind cel care asigura etanseitatea si stabilitatea placilor ceramice. Practic calitatea chitului ales si corecta lui aplicare ne apara de aparitia mucegaiului, a petelor, de fisurarea sau desprinderea placilor.

Citeste mai mult ...
Afisat in Sfaturi practice

Alegerea radiatoarelor

28.09.2016 03:55

cum alegem un radiator/caloriferIndiferent daca locuim la casa sau la bloc, este foarte important ca atunci cand trebuie sa schimbam caloriferele, sa stim ce si cum sa alegem. Caloriferele au o functie de intrebuintare foarte importanta, insa, in cele mai multe cazuri, criteriul de selectie il constituie pretul cel mai mic, nicidecum calitatea lor, asa cum ar trebui.

Calorifer din fonta, aluminiu sau otel? Ce alegem ?

Caloriferele din fonta au o rezistenta foarte mare la socuri, lovituri si coroziuni. Durata lor de viata poate fi pana la 30 de ani si sunt des folosite la sistemele de incalzire centralizate.

Citeste mai mult ...
Afisat in Sfaturi practice

Alegerea caramizilor

24.08.2016 20:32

 

Caramida Gama Porotherm Termoexpert

 Caramida este unul dintre cele mai populare materiale de zidarie. In compozitie intra materiale naturale: argila, apa si nisip, din care se realizeaza un amestec ce va fi supus unui proces de ardere în cuptoare speciale, la o temperatura de peste 800 de grade Celsius.

Producatorii au largit tipo sortimentatia caramizii, astfel ca in prezent exista blocuri ceramice ce pot fi folosite pentru diferite grosimi ale peretelui. Grosimea minima a peretilor de zidarie rezulta din conditiile de rezistenta si stabilitate, dar si din satisfacerea nevoilor de izolare termica si fonica. 

 

Citeste mai mult ...
Afisat in Sfaturi practice

Alegerea centralei termice

11.07.2016 23:04

Sfaturi practice alegerea centralei termiceCentrala termica de perete este cunoscuta si sub numele de centrala termica murala sau cazan mural si are ca scop producerea de agent termic necesar incalzirii apei pentru o locuinta individuala. Combustibilul folosit pentru producerea caldurii si incalzirii apei este de obicei gazul natural care utilizeaza combustibil lichid (GPL) sau pe lemne. Centralele termice pot avea ardere deschisa sau inchisa (etans).

In prezent centralele termice reprezinta cea mai buna solutie pentru incalzirea locuintei si a apei menajere.

Din ce este compusa o centrala termica ?

Centrala termica este compusa dintr-o carcasa fixata pe perete, in care se gasesc: un arzator, o camera de ardere, un sistem de evacuare a gazelor arse, un schimbator de caldura principal, o pompa de circulatie, un sistem de preparare a apei calde de consum, un robinet cu trei cai, un vas de expansiune, armaturi (supapare, robinete de umplere, golire si aerisire), senzori si electronica de comanda.

 

Citeste mai mult ...
Afisat in Sfaturi practice

Alegerea placilor ceramice

27.06.2016 00:12

Atunci cand planuiti renovarea locuintei si intentionati sa schimbati gresia sau faianta apar si intrebarile: ce gresie si faianta cumparam? ce culoare? ce dimensiune? ce model? Alegerea gresiei si a faiantei nu este atat de simpla, acestea trebuind sa se imbine intr-un mod armonios cu design-ul intregii locuinte. Spatiile care se placheaza de obicei cu gresie si faianta sunt: peretii si podeaua baii sau bucatariei, holul sau balconul, terasa, curtea.

Ce este placajul ceramic?

Placile ceramice sunt roci formate din nisip cimentat, argila si alte materiale naturale. Dupa realizarea amestecului si presarea acestuia in forme, pana la obtinerea dimensiunii si formei dorite, placile se supun unui procedeu de ardere la temperaturi inalte, intre 1000°C-1250°C.

Citeste mai mult ...
Afisat in Sfaturi practice
Pagina:
  1. 1
  2. 2