Pagina:
  1. 1
  2. 2

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, tradiționalul concurs de ciclism din localitatea Măciuca este organizat de Damila și Fundația Dumitru Drăghicescu împreună cu Federația Română de Ciclism, sub numele Bike Fest 2017 Damila Măciuca. Concursul a adus laolaltă peste 150 de iubitori ai acestui sport, amatori sau profesioniști, uniți de dorința de a petrece 1 mai într-un mod plăcut, în cadrul unei comunități primitoare și active: comunitatea locală din comuna Măciuca, jud. Vâlcea. Participarea la concursul de ciclism nu a implicat nicio taxă de participare.

Citeste mai mult ...

Ajuns la cea de-a VI-a editie, traditionalul concurs de ciclism din localitatea Maciuca este organizat de Damila si Fundatia Dumitru Draghicescu, impreuna cu Federatia Romana de Ciclism, sub numele Bike Fest 2017 Damila Maciuca. Concursul este inscris in calendarul competitional al federatiei in data de 1 Mai.

Participarea la concursul de ciclism “Bike Fest – Damila Maciuca” nu implica nicio taxa de participare, toate costurile aferente organizarii si desfasurarii acestui eveniment sunt in sarcina organizatorilor si a sponsorilor evenimentului. 

Citeste mai mult ...

Ce exemplu este mai bun decat cel propriu? Mihaela Roventa, managerul nostru general adjunct bifeaza obiective dupa obiective. A fost randul maratonului The Alexander The Great, din Thessaloniki si o performanta frumoasa: 42.2 km, un timp de 4:28:58 si locul 17 obtinut.

„«Povestea maratonului ne poartă cu 2500 de ani în urmă, pe tărâmurile Greciei Antice, pe vremea când perșii ocupaseră Asia Mică și cele 12 colonii grecești din Ionia. Asuprirea, privarea de libertate și constrângerile economice i-au determinat pe ionieni să se răscoale împotriva perșilor și au cerut sprijinul grecilor din Europa de astăzi. Cu ajutoul Atenei și Eretriei, coloniile grecești au atacat forțele persane, însă au fost înfrânte decisiv în bătălia de la Lade. Generalii au hotărât atacarea strategică a armatei persane, despre care știau că era puternică în centru și slabă pe flancuri. Bătălia de la Maraton din anul 490 î.Hr. s-a încheiat cu victoria forțelor grecești: 6.400 de perși au fost uciși, iar în randul grecilor nu au existat decât 192 de victime. După bătălie, soldatului grec Pheidippides i s-a ordonat să alerge pânâ la Atena, pentru a le da oamenilor vestea stălucitei victorii. Acesta a alergat cei 42 de km în aproximativ 4 ore, a strigat Nenikikamen (Am învins!), după care s-a prăbușit la pământ și a murit. Grecii au considerat că niciodată un om nu a avut parte de o moarte mai glorioasă și au hotărât ca în amintirea curajosului soldat, să introducă proba de maraton în cadrul Jocurilor Olimpice.» Pe langa emotia legendei, am dorit, prin gestul meu, sa aduc vestea cea buna celor care ne-au fost si sunt alaturi ca, in ciuda dificultatilor aparute pe parcurs, numai impreuna putem transmite mesajul „Nenikikamen!” (Am învins!), Da! Chiar am invins! 25 de ani Damila ! La multi ani!”.

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mare ne este satisfactia atunci cand vedem ca actiunile noastre de sustinere a sportului va inspira sa faceti pasul spre imbunatatirea stilului de viata.
Astfel, i-am regasit cu bucurie printre participantii la unul din cele mai mari evenimente sportive ale anului, "Raiffeisen Bank Bucharest Marathon”, pe cativa dintre colegii nostri. Mihaela Roventa, Cristina Trocaru, Nicoleta Baescu, Marian Stoian, Andra Tudor, Ana Leoaca, Fildan Roxana, Iulian Sandulescu si Madalin Vladoi, oameni valorosi si dragi noua, s-au aliniat la start in cursa populara si la semimaraton si ne-au reamintit ca a face parte dintr-o echipa fantastica este una din cele mai mari realizari ale noastre si ca sportul are puterea de a ne face mai increzatori, mai puternici, mai toleranti.
Ii admiram pentru rezistenta si perseverenta pe colegii care au participat la semimaraton, Mihaela Roventa si Marian Stoian, si ii felicitam pe toti pentru implicare, sustinere si colegialitate. Ne mandrim cu ei si speram sa va inspire.

Diverse sporturi

12.02.2016 05:37

In parteneriat cu Fundatia Dumitru Draghicescu am sustinut de-a lungul timpului diverse actiuni sportive, suportul constand in acoperirea cheltuielilor ocazionate de organizarea concursurilor locale si judetene, de antrenamente sau deplasari la competitii nationale si internationale.  Toata aceasta implicare este menita sa incurajeze sportivii amatori sau profesionisti sa nu renunte la miscare, la un mod de viata sanatos si la atitudinea pozitiva.

Fitness

12.02.2016 05:37

Zumba sustinuta de Damila

Zumba, noua tehnica de fitness ce combina miscarile de dans cu miscarile specifice sedintelor de aerobic, a devenit unul din cele mai populare tipuri de antrenament din ultimii ani si a reunit amatori de sport de toate varstele. Ne-am alaturat cu inima deschisa sustinatorilor initiativei instructorului valcean Andrei Osanu, unul dintre pionierii din Romania ai acestui nou tio de miscare, de a organiza Olt Valley Fitness Weekend Event in perioada 13-15 februarie 2015.

Evenimentul a inclus clase de Zumba Fittness, Zumba Step, Zumba Sentao, Zumba Toning, Aqua Zumba, Salsation si Fit & Funky si s-a bucurat de o participare numeroasa din partea iubitorilor de sport, dar si a antrenorilor de zumba din tara si din strainatate.

Pagina:
  1. 1
  2. 2